Tot El Camp

Inkonzisztencia

2017. március 13. - vigvik

c6updl-xuaav-mk.jpg

Depor - Barca 2-1

A 3-4-3 a szakadék széléről rángatta vissza a csapatot. Nem régen, de még a szerkezetváltás előtt, valaki beírta a fb falunkra, mekkora ökörség ezt a felállást egyáltalán emlegetni, nem alkalmas rá a keret, mert nincsenek szélsőink, akik hajlandóak és képesek lennének a vonalak mellett játszani. Bár erre a velős kommentre az élet alaposan rácáfolt, de a mostani meccs megmutatta, hogy valami igazság rejtezik azért benne.

A három védős rendszerben a bekkek felfutási opciói értelemszerűen nagyon korlátozottak, és az általunk preferált gyémánt középpálya is inkább a centrumra helyezi a hangsúlyt. Így a szárnyakon csak a két szélső támadó tekinthető komoly nyomatéknak. Ezeket a posztokat Neymar és Rafinha kitűnően betölti, mindketten gyors, agilis, jól cselező játékosok. Ráadásul az is jól jön ki, hogy a preferált lábbal ellentétes oldalon játszhatnak, így egy-két sikeres csel befelé mindig több opciót is kinyit számukra. Sajnos egyszerre voltunk kénytelenek őket nélkülözni, a pótlásukra kijelölt Arda-Denis kettős pedig csúnyán besült. Ezt is elbírhattuk volna, ha középen Messi és Suárez hozzák magukat, de nem tették.

A hétközi csoda azért kivett a fiúkból. Bár fizikális gondjaink látszólag nem akadtak, és a hozzállás is oké volt, de többször is érezni véltem, hogy fejben még nincs minden rendben, így kicsit meddő darálásba fulladt a játékunk, hiányzott a támadásokból az ötlet és a frissesség. Utólag már azt hiszem, a hagyományos 4-3-3 szerencsésebb lett volna, mert egy kipihent Alba és a szuperlelkes Roberto talán komolyabb segítség lett volna a szélen - de persze ki változtatott volna pont most Lucho helyében... Sajnálatos vereség, de talán a legérthetőbb ebben a szezonban, ha végül neadjisten alulmaradunk ebben a küzdelemben, nem ide kell majd visszamutogatni, okokat keresve.

c6x033qxaaat36c.jpg
ter Stégen (6) - Elképesztő bravúrokra képes, ezt rendszeresen bizonyítja, lábbal meg még tán jobb, mint kézzel. De a hülye kapussors most közbeszólt, és a vizes labda megtréfálta, mint Győzikét a szorzótábla.

Mascherano (6,5) - A passzjátéka elsőrangú volt, és én kifejezetten élvezem nézni, ahogy Piquével végtelen összhangban dolgoznak ebben a három védős rendszerben, talán egyszer sem éreztem úgy, hogy szétszaladtunk, mint a nehezen összefogdosott szöcskék a nyitva felejtett befőttes üvegből. Határozott volt, mint mindig, kettő igen fontos mentéssel, csak az a fránya első gól rondít valamelyest a képbe, de szerintem ha hibázott is, akkor is inkább Stéga a főbűnös.

Piqué (6,5) - Ezzel a hátsó sorral a legnagyobb gond az volt, hogy írtó alacsony (lásd gólok). Piqué ennek megfelelően szinte egyedül fejelgetett ki mindent, sajnos egy időben nem tud több helyen lenni egyszerre...

c6u2hklw0aak3ui.jpg

Alba (5,5) - A 3-4-3 térnyerésének egyértelmű vesztese ő, ebben a visszavont szerepben pont a fő erősségét, a felfutásokat nem tudja csillogtatni. A második dugó előtt nyomott egy danialvezt, csak brazil kedvencünk ilyenkor tök autentikusan tudott hasraesni, majd letámadni a bírót, míg Jordi csak pislogott.

Busquets (6,5) - Bár elég agresszívan feltolva játszottunk, nem kaptunk igazán sok kontrát. Az első félidőben ráadásul érzésre még Busquets meredek felpasszai rejtették magukban a legtöbb veszélyt a támadásainkban, Sergi Roberto kiugrása is egy ilyen után jött.

S. Roberto (6,5) - Nagyon hiányoztak a többiektől a csapatrészek közti be- és megindulások, utóbbira most ő sem volt képes, de legalább mutatta magát fáradhatatlanul. A cserék után kikerült jobb szélsőnek, ott már sajnos elszürkült.

Gomes (5) - Nehéz mit mondani, ez a csávó egy antitalizmán, de ezt nem valamiféle törzsi rituáléval éri el, hanem egyszerűen minden alkalommal ultraszarul játszik.

c6uqthjwcaazkg.jpg

Messi (5) - Már a PSG ellen sem állt a sereg élére, de ott legalább a gólokhoz vezető egyéni megmozdulásai még megvoltak (fogjuk rá), most viszont végképp elzüllött. Rengeteg rontott passz mutatta, mennyire máshol járt fejben. Az utolsó 10-15 percre mintha felkelt volna álmából, de valójában szimpla holdkórnak bizonyult a dolog.

D. Suárez (5,5) - Sokat volt játékban, megkapta az esélyt, hogy megbontsa a szélen a védelmet. Ebből a jobb oldalon gyakorlatilag semmi nem láttunk (a gól előtti szitut leszámítva természetesen, bár ott sem sikerült meghúznia, de valahogy csak beadta), de a balon is inkább bosszantó volt, semmint ígéretes, ahogy bevezette a tizenhatosra, majd elpömpögte.

L. Suárez (6) - Egy ziccert bevágott, de most csak egy hibátlan, 3/3 kihasználási mutató lett volna üdvözítő. Mezőnyben hetek óta cukrozza a szart, gyakorlatilag nincs értékelhető megoldása, hiába sarkaz, pörget, figurázik állandóan.c6vfynuwoae0iri.jpg

Arda Turan (5) - Nagyjából úgy pótolta Neymart, mint Szalonnás Piri a fogait. Még így is ő adta a legtöbb kulcspasszot, de ez inkább a többieket minősíti.

Rakitic, Iniesta (-) - Mindkettőjüket jó cserének láttam, Iniestában hosszú idő után újra felfedezni véltem a fantázia nyomait, Raki pedig átvette Robi futójátékait - azzal a szépséghibával, hogy így meg Sergi koma lett ineffektív.

Paco (-) - Olyan őt becserélni ilyen helyzetben, mint amikor az ember annyira el van keseredve, hogy a google tizenkettedik találati lapját is megnyitja, hátha majd ott. Hát hogyne.

neymesbr.png

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása