Tot El Camp

Aranyat érő ollózás

2015. május 10. - ladlac

FC Barcelona - Real Sociedad 2-0 (0-0)

Nyilvánvaló, hogy sosem fogják egy lapon emlegetni a klub történetének legfontosabb ollózásával, de hát nem sokszor adatik meg mostanában, hogy megdícsérjük Pedrot, és erős a gyanúm, hogy az utolsó alkalom volt ez. Szóval kicsit úgy jártam, mint john legutóbb Xavival, így kihasználtam a lehetőséget. Utólag visszanézve kicsit túlparáztuk ezt a meccset, tartottunk tőle, hogy amit Moyes adott, azt vissza is veszi. Pedig gyakorlatilag nem forgott veszélyben sem a kapunk, sem a három pont sorsa. A tompaság érezhető volt a Barcán, de hogy ebből mennyi volt a tényleges fizikai fáradtság, és mennyi a spórolás, azt nem tudjuk megmondani. Az viszont biztos, hogy amikor láttuk, a meccs eleji sebesség nem elég, tudtunk egy kicsit pörgetni a játékon, a helyzetek pedig előbb-utóbb góllá váltak. A megnyugtató második gól után tűnt úgy, hogy teljesen szétcsúszunk fejben, senkinek nem volt kedve a maradék néhány perchez. Az összképet nézve azért rendben voltunk, a Sociedad pihent volt, mindenféle nyomás nélkül játszhatott, mégsem sikerült belerondítani a szombatunkba. Sőt, mivel a Valencia elhozott egy pontot a Bernabueból, így négy pont előnnyel várjuk az utolsó két fordulót, tehát elég hazai pályán megverni a kiesés elől menekülő Deport az aranyért.

 

Bravo (6) - Szépen menetel a Zamora-díj felé, bár az inkább a csapat érdeme lesz, lévén, hogy ma sem nagyon engedték, hogy dolgoznia kelljen. Tizenkét hosszú passzából csak öt talált csapattársat, ez azért nem túl acélos.

Alves (7) - Volt egy időszak, amikor úgy éreztem, jobb lesz külön, de mostanában megint ott járok, hogy reménykedek a hosszabbításban. Tegnap is rendben volt néhány elkalandozástól eltekintve, de dobott pár jó labdát középre, és a lövése is ígéretesnek tűnt. Próbálkozhatna gyakrabban is átlövésekkel.

Piqué (7) - Stabilan tartotta a hátsó frontot, bár ment már át ennél nehezebb teszteken is. Elől is veszélyes volt, egyszer ő is eldobta a 190 centijét egy ollózás reményében, de most gól nélkül maradt.

Bartra (6,5) - Kicsit rezgett a léc az elején, nem tűnt túl határozottnak, de végül nem lett gyengepontja a védelemnek. A csúsztatását bravúrral szedte ki Rulli, de ez sem győzte meg Luchot, hatvan perc után lekapta.

Adriano (6,5) - A védekezést korrekt módon lehozta, de elől már nem sok kraft maradt benne, a támadásokhoz nem igazán tudott érdemben hozzátenni. Nincs akkora formában, mint a korábbi szezonokban, de remélem egyelőre nem lesz téma a távozása.

Rafinha (7) - Lendületes, határozott, agresszív. Nagyon tetszett, amit mutatott, két játékost is kisárgázott, amikor jól lépett el tőlük, és visszarángatták. A passzait is jó ütemben dobálta, és egy veszélyes helyzetet is semlegesített azzal, hogy sikerült időben visszaérnie, és felszabadítania. A lövése csoda lett volna, ha utat talál abban a tömegben. Huszonkét bajnokin játszott eddig, remélhetőleg töretlenül fejlődik tovább.

Mascherano (7) - Nagyon jól reagált Alves hiányára, mindig jól lépett ki szélre, amikor a Sociedad megpróbált kontrázni a fentragadt brazil helyén. A passzaiban sem volt hiba, a sárgájáról lemaradtam, a visszajátszásból már csak az derült ki, hogy a lendületből jövő Velát elkaszálja, de nem világos, miért került abba a helyzetbe.

Xavi (7) - Többször próbálkozott helyzetbe hozni a társait, mint Rafinha, de nem járt túl sok sikerrel. Suáreznek volt egy finoman bepörgetett labdája, és többször is jól tette ki Alvesnek a szélre. Extrát nem hozott, de magas szinten játszott.

Neymar (8) - Négy szerelés és négy lefülelt passz, meglepően sokat melózik. Elől is lehet rá számítani, nem sok hiányzott, hogy már az első félidőben gólt szerezzen, de az még elakadt a kapus lábában. A Rafinhának visszafejelt labdája is rendben volt, a gólja pedig megnyugtatta a csapatot, még mielőtt túlzottan görcsölni kezdtünk volna.

Messi (8) - Gyakorlatilag mindenben benne volt, ami veszélyes, de a lövéseibe és a kulcspasszaiba mindig csúszott egy kis hiba. Egy gólpassz azért így is összejött. Ha igazán fontos lesz, valószínűleg jobban odateszi magát.

Suárez (6) - Vannak meccsei, amikor sehogy nem akar összejönni a labdakezelés, de legalább az akarat hiányával nem tudjuk vádolni. Sokat fut, próbál megjátszható lenni, megtartani, amit tud, de ha rajta múlik, ma nem lövünk gólt.

 

 

 

 

 

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása