Tot El Camp

PÁSTRA!

2018. február 20. - Szvob.

 

chelsea-barcelona.jpg

 

A Chelsea és a Barcelona találkozója az egyik leginkább várt meccs a Bajnokok Ligája legjobb tizenhatos szintjén, mivel a két csapat 2012 óta először találkozik egymással, amiről mi, katalánok, nem ápolunk szép emlékeket, mivel éppen ellenük fáztunk ki a sorozatból, hogy a londoniak vihessék haza a trófeát az esőbe, meg a hidegbe.

 A két csapat a Bajnokok Ligája történetében tizenharmadik alkalommal találkozik, ami az ötödik leggyakoribb párosítás a kupa történetében. A legjobb 16 közé a Chelsea másodikként került, míg a Barca elsőként, 14 ponttal nyerve csoportkört, mindössze egy kapott góllal. (Ezek olyan mondatok, amit a kommentátorok szoktak mondani a meccs előtt, amikor még nem történik semmi.)

A Barca a Chelsea elleni hat idegenbeli mérkőzése közül csak egyet nyert meg (egy döntetlen és négy vereség mellett) még 2006-ban és soha nem hozta le kapott gól nélkül a találkozókat. (Ez is eléggé kommentátoros.)

 7westfalenstadion.jpg

 

Noha a Chelsea és a Barcelona nyilvánvalóan Európa legnagyobb klubjai közé tartoznak, a szezonban a helyzetük nagyon is különböző, mert míg a Chelsea küzd a Premier League-ben, mint malac a Temze jegén, a Barca erősebb, mint valaha (továbbra sem tudom, hogy mi van Valaha erejével, valaki segíthetne). Noha a kékek múlt pénteken, az FA-kupa ötödik fordulójában nyertek 4-0-ra a Hull City ellen, ezt megelőzően a pedig 3-0-ra a West Brom ellen, az utolsó hat mérkőzésen a londoniak mindössze három győzelmet arattak viszont ugyanúgy háromszor veszítettek, ami semmiképp nem túl impozáns rekord.

 

900940278.jpg

 

Mindeközben a Barcelona szombaton kínlódva ugyan, de nyert az Eibar ellen és történelmi veretlenségi rekordot állított be a bajnokságban.

 gettyimages-919356130-1024x758.jpg

 

Így a mérkőzés előtt a csapatok legfontosabb alakjainak szembeállítása sem maradhat el, mert sokan Eden Hazard és Lionel Messi külön párbajaként tekintenek a találkozóra. Eden Hazard ebben a szezonban közvetlenül öt gólban vállalt szerepet a Bajnokok Ligájában, hármat saját lábbal, kettőt asszisztálva segített a kapuba, míg Messi eddig három gólt szerzett az idei kiírásban. Viszont talán még ennél is érdekesebb, hogy az argentin eddig 665 percet volt pályán a Chelsea ellen a BL-ben és még sosem talált be, ez semelyik más csapatról nem mondható el, aki ellen ennyit játszott. (Hol vagy Gundi, baszod? Itt végzem a melódat.)

 

578065176.jpg

 

Természetesen az edzők is készülnek a mérkőzésre, mitöbb Conte még nyilatkozik is arról, hogy készül, olyanokat mondva például, hogy a Barca erős a labdával, de gyengébb labda nélkül. Ezt vagy a tévében látta, vagy Cesc Fabregas és Pedro kottyantotta el, vagy tényleg nagy mágus.

 845655936_0.jpg

Ernesto Valverde, a Barca mestere is megszólalt a mérkőzés kapcsán és azt mondta:

nesze semmi, fogd meg jól.  

 

 Ha a várható kezdőket nézzük, a Barcelona egy kicsit nyugodtabban nézhet a találkozó elébe, ugyanis hiányzók nélkül léphet pályára a gálakezdő, ráadásul Thomas Vermaelen visszatért a csapathoz, miután három hetet sérüléssel bajlódott. Semedo ugyan eltiltott, Coutinho pedig nem nevezhető Vörös múltja miatt, de velük nem is kellett kalkulálni alapesetben.

A kékeknél David Luiz és Bakayoko hiányoznak majd, Marcos Alonso pedig úgy volt, hogy talán visszatér, de valószínűbb, hogy nem.

A két csapat harcmodorát tekintve a high pressing és a biztonsági játék ötvözetére számíthatunk este, amit leginkább a vívók küzdelméhez lehet hasonlítani: ugrálnak, ugrálnak, kicsit szurkálnak, majd gyors kavarodás és vagy van találat, vagy nincs, a végén pedig az egyik nyer.

 

barcelona-messi-lampard.jpg

 

Várható kezdők:

Chelsea (3-4-3)

Courtois, Azpilicueta, Christensen, Rudiger, Moses, Fabregas, Kante, Zappacosta, Pedro, Hazard, Willian

Barcelona(4-4-2)

Ter Stegen, Roberto, Pique, Umtiti, Alba, Rakitic, Busquets, Paulinho, Iniesta, Messi, Suarez

 

andres-iniesta-barcelona-chelsea-champions-league-06052009_9m7kwn6c88oj1xrhc0l9d6nzr.jpg

 

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása