Tot El Camp

Spanyol bajnokság, 28. forduló: Málaga CF - FC Barcelona

2018. március 10. - Bendak

malaga-barca-35195.jpgA Malaga ki fog esni. Ez nem egy bátor tipp, vagy bátor jóslat, ez már bizony majdhogynem tény. Huszonhét forduló alatt összesen tizenhat gólt szereztek, amiért cserébe tizenhárom pont volt a jutalmuk. Tizenhárom. Az nem, hogy kevés, az kérem szégyenteljesen ku**a kevés egy top bajnokságban szereplő csapattól.

Hol vannak már azok az évek, amikor az ázsiai befektetőkkel és Pellegrinivel a kormány mögött, Iscók és Joaqínok hasaltak el a Bajnokok-ligája elődöntőjében egy lesgól miatt. Sehol. A szakadék szélén. A Malaga lassacskán nem más, mint egy csúfos projekt lábjegyzete a megalomániás és „futball dilettáns” milliomosok napilapjának hátlapján. Hogy hogyan jutottak ide, azt most nem fogom taglalni, mivel egyrészt nincs rá elég időnk, másrészt meg már talán a lőtéri kutyát sem érdekli... Az egyetlen dolog ugyanis, ami számít, és elfogadható, az a Barca győzelem. Semmi más.

A malagai keretben a játékosok minősége az elmúlt években szezonról szezonra észrevehetően gyengült, majd idén odáig fajult a dolog, hogy a meghatározó és a klub mellett az utolsó pillanatig kitartó játékosoknak a vezetőség kiadta az útját, mondván „eladásból kell fenntartani a klubot”. A védelem képes felszívni magát és tartani a csapatot ideig-óráig, de elöl és a középpályán egyszerűen nincs elég/megfelelő ember a labda megjátszására, ill. az ellenfél megakasztására. A támadások befejezéséről pedig már ne is beszéljünk...

lalyos_os_1.jpg

Gyakorlatilag kijelenthető, hogy szinte minden ellenük szól. Szörnyű formában, utoljára decemberben, a 15. fordulóban nyerve nézik, ahogyan elnyeli őket a „fekete anyag”, mialatt mi rekordokat döntögetve vezetjük a ligát. A csapat csapatként működik, Messi Messiként, a legnagyobb riválisunk legyőzésével pedig nyolc pontra tornáztuk az előnyünket... mégis összeszorul a gyomrom, ha erre az istencsapása csapatra gondolok. Jöhettünk ugyanis ide bármilyen formában, bármilyen kerettel, valahogy mégis mindig szívtuk a fogunkat a végén...

Amiért ma – Messi hiányának ellenére is – mégis reményekkel telve várom a mérkőzést, az Ernersto Valverde személye. Ernőbá ugyanis megmutatta már az egyik, talán legnagyobb mumusunk pályáján, hogy egyetlen átok sem tarthat örökké, egyetlen ellenfél sem legyőzhetetlen... Nyerni kell.

Barcelona: Ter Stegen; Roberto, Piqué, Umtiti, Alba; Rakitic, Busquets, Coutinho; Dembélé, Alcácer, Suárez

Málaga: Jiménez; Rosales, Hernández, Miquel, Ricca; Rolán, Lacen, Iturra, Castro; Youssef, Ideye

Kezdés: 20:45

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása