Tot El Camp

Pedro in da house

2018. március 14. - vigvik

29177763_2055771431118195_5959881926293585920_n.jpg

Itt lesz nekünk Villain, a kimondott főgonosz, aki megtévesztésül a veszélyt jelző Hazard feliratot másnak a hátára ragasztotta, és hozzá minden idők legpedróbb másodhegedűse, akinek a félreálló szemfoga már a sztori elején elárulhatta volna, hogy ő igazából rosszfiú. Jó sztorinak ígérkezik.

Bizonyos kor fölött az ember nehezen jön izgalomba. (Bendak mesélte.) Egy jó töltött káposzta ígérete, esetleg egy nagyobb adag választási ingyen krumpli sör, azt nagyjából ki is fújt. De a Barca-Chelsea, az azért még nagyon adja. Van persze az egészben valami olyan, mint amikor rákattintunk egy "Jennifer Anniston pucéran" szalagcímre - kicsit reménykedve, hogy talán valami 15 (25...) évvel ezelőtti fotó bukkan elő, nem pedig annak szól a cikk, hogy szombaton a narancsbőrös seggét mutogatta a strandon némi apróért. Egy ötszázast azért megérne. Mert tény, hogy a Barca-Chelsea pikantériája igazából a múltból építkezik-táplálkozik, nem annyira a jelenből.

S hamár a múlt: az első mérkőzés úgy alakult igazából a szánk íze szerint, hogy azért fanyalogtunk közben s utána is rendesen. Egy összképre elég sima 1-2 gyufás zakót hoztunk le egy kellemesnek mondható gólos döntetlenre. John később, a PSG-Real apropóján meg is jegyezte, hogy a BL egyenes kieséses szakaszában már tényleg aranyat ér a rutin. S ha végignézzük a Chelsea keretét, némileg meglepődve tapasztalhatjuk, hogy a 2012-es BL-győztes csapatukból össz-vissz a migráns David Luiz maradt hírmondónak, de ő is minek már úgy tért ugye vissza Londonba... Ráadásul most sérüléssel bajlódik, játéka kétséges. A másik BL-győztesüket pedig pont tőlünk kukázták... Oké, elismerem, a mostani keretünkbe a migráns Pedro faszán illene, pont az a posztunk lóg egy kicsit a levegőben (jobb oldali középpályás), ami neki alighanem a legtermészetesebb élőhelye. Az Ernőbá-féle rizikónyista játékfelfogásba pedig tökin illene a meccsenkénti 50-60 hátrapassz tőle, jobban, mint a Vidal-féle hispán kick&rush.

cescl.jpg
L, mint mi?

Viszont a további komoly nemzetközi rutinnak tényleg eléggé híján vannak londoni pajtásaink, esetleg a migráns Fábregas az, akire még azt mondhatnánk, hogy dehát ő... Dehát. Nem akarom bántani, csak a tények röviden: "berobbant" az Invincibles Arsenalba, akik veretlenül nyertek bajnokságot! Apróbb szépséghiba, hogy ő már tényleg abba a csapatba robbant bele, a veretlen bajnoki szezonban egy percet sem játszott még. Ellenben a következő 7 évben, amit a klubnál töltött, ez az elvileg csúcsra járatott migráns Wenger-féle legénység össz-vissz egy angol szuperkupát (rögtön 2004-ben), meg egy FA kupát tudott behúzni... Majd Cesc jó érzékkel remigrált a friss BL-győztes, világ teteje, remigráló Pep-féle Barcába, ráadásul az első migráns Mourinho - remigráns Guardiola háború kellős közepén. S a Barca megtorpant. Mi kellett egy újabb triplázós szezonhoz? A remigráló Luis Enrique? A migráns Suárez? Lófaszt. Fabregast, a remigráns-migránst, a kupamágnest offloadolni, az kellett. Szóval elment - bevallottan a migráns Mourinho kedvéért. Értitek, ugye? Két évig tapasztalta a szemkinyomós, migráns Josét a saját bőrén, hogy aztán a karjaiba libbenjen. Elvtelen fajankó. Nyilván a mostani Chelsea játéka nagyban ráépül. Bár egy ideig csak küzdött a helyéért, de mostanra sikerült a migráns Contét meggyőznie, hogy a középpályán a dupla destroyernél jobb a klasszikus passer-destroyer pár.

Egy szó mint száz: ez a Chelsea nem a rutin miatt jó csapat. Mert egyébként az. Van néhány igazi felső polcos játékosuk (Courtios (migráns), Kanté (migráns), Hazard (migráns)), pokolian ki van találva a rendszer. Ráadásul Conte, a migráns, az egész futballuniverzum alighanem legjobb motivátora, s tizenegy migránsból (!) álló seregét a végletekig képes feltüzelni. A háromvédős rendszerük ráadásul taktikailag az általunk űzött, 4-4-2-nek mondott szisztéma ellen előnyösebbnek tűnik. Egyedül a széleken vagyunk elvileg mennyiségi fölényben, de ezt mindenképp tompítja a tény, hogy nem klasszikus szélsőkkel játszunk. Meg persze azzal is tisztában vagyunk mindannyian, hogy nem véletlen bevett szokás feladni a vonal melletti területeket ellenünk - a Chelseanek ehhez nem is igazán kell variálni.

Összességében nekem zabszem van a seggemben, bevallom. Bár az első mérkőzés óta valamelyest javulni látszik a csapat formája, azért ez nagyban köszönhető a migráns Coutinho és a migráns Dembélé körül kialakult optimistább hangulatnak. Előbbi ugye nem lehet ott este, természetes váltótársa, Don Andrés pedig ugyan elvileg felépült, de szerintem maximum csereként jöhet majd szóba, ha ég a ház - azt pedig nem nagyon szeretnénk megélni... Így viszont hiába pihent a migráns Messi, nagyon egyedül maradhat a középpálya támadó részében, egyúttal a migráns Suárez is automatikusan elszigetelődhet. Várhatóan Ernő nem fogja feladni a megszokott biztonsági felfogását, és a migráns Dembélé helyett a védekezésben elvileg használhatóbb Vidalnak szavaz majd bizalmat, míg a bal oldalon a migráns Pál, vagy a szintén migráns Gomes riogat majd. (Reméljük, a Chelseat...)

15191643135511.jpg

Ernőbá' pragmatizmusa miatt valahogy nehezen tudom elképzelni magunkról azt, ami régebben szinte természetesnek tűnt néha, jelesül hogy a BL-re hirtelen formajavulást produkálunk. Kifele jövünk a hullámvölgyből, ez világos, de még kell néhány hét az igazi jó formához. Amint látjuk, elég limitáltnak tűnik az eszköztár is, amivel meglepőt lehetne húzni, még a jolly joker Sergi Roberto is le van kötve jobb hátul Semedo sérülése okán, de mondom, a "valverdeizmus" ezt a kiszámíthatóságot valahogy magában is hordozza. Egy gürizős, izzadós, cserébe legalább izgalmas mérkőzésre van kilátás. Viszont! Ahogy fentebb már megpendítettem, látni vélem a tavaszi fényt. És akkor, ha esetleg továbbjutunk... Szóval tessék ezt most valahogy kiszurkolni a kedvemért, jó?

Barcelona - Chelsea
Bajnokok Ligája nyolcaddöntő, visszavágó
20:45, Camp Nou, vezeti: Skomina

Várható kezdők*:
Barcelona: ter Stégen (m), Roberto, Piqué, Umtiti (m), Alba, Busquets, Rakitic (m), Vidal, Paulinho (m), Messi (m), Suárez (m)
Chelsea: Courtois (m), Azpilicueta (m), Christensen (m), Rüdiger (m), Moses (m), Kante (m), Fabregas (m), Alonso (m), Willian (m), Pedro (m) (Morata (m)), Hazard (m).
*A migránsok m-mel jelölve.

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása