Tot El Camp

Az esélytelenek nyugalma

2018. október 07. - johneagle001

1-150926rua03-7d84a-1443537093933-71-0-378-600-crop-1443537177460.jpg

Három alkalom kellett hozzá, de most már biztosan állíthatom: vuduparaméterek belőve, ha akarnám, se tudnám elrontani ezek után a beharangoknak a jövőre gyakorolt hatását. A titok nem nagy, viszont kicsi. Amikor esélyesnek vélem magunkat, nem győzünk, amikor viszont azt mondom, hogy semmi esélyünk, akkor meg igen! Tehát máris ideírom a végső konklúziót: ma este SEMMI esélyünk a Valencia ellen!

Bendak volt olyan kedves, hogy a levlistán leírt nekem nagyon sok tudnivalót az idei/eddigi Valenciáról, ha azt mind idemásolnám, nem is maradna hely másnak, ezért egy rövidített kivonat következik ebből. A Valencia ugyanazt játssza, amit megszokhattunk tőlük jó néhány éve, és amitől igazán veszélyesek: folyamatosan kombinálják/variálják a magas letámadást a két négyes vonalban feláll területszűkítéssel. Vagyis kiválóan alkalmasak arra, hogy domináns, illetve passzív csapatok ellen is hatékonyak lehessenek. Nem is kell mondani, a lényeg, hogy nagyon nehéz labdabirtoklásból bejutni a vonalaik közé, ugyanakkor létfontosságú, hogy a védők képesek legyenek mindvégig magabiztosan labdát tartani hátul, amikor pedig eljön a lehetőség, hatékonyan továbbjátszani azt a középpálya felé. Az elképzelhető legnehezebb kombináció ez bármelyik csapat számára.

Ami konkrétan Valenciaspecifikus, hogy nagyon sok taktikai szabálytalansággal játszanak, kérdéses lesz, hogy a spori mennyire időben állítja meg ezt a szándékot néhány lap felmutatásával, illetve ami még érdekes, hogy a kapusuk nem igazán magabiztos lábbal. Sem. Vagyis a középcsatárunknak érdemes lehet minél gyakrabban letámadni őt, hátha sikerül hibára kényszeríteni. Szintén Bendaktól tudom, hogy a jobb oldalukon sebezhetőek leginkább, ami nekünk duplán jó lehet, mert bízhatunk például az Alba-Coutinho párosban, illetve ami még említést érdemel, hogy hétközben Manchester Unitedebbik felén vendégeskedtek és onnan pontot hoztak el, de hát manapság ki nem?

1511687272_185129_1511732794_noticia_normal.jpg

Bár a jegyzőkönyvekbe döntetlen került, tavaly a megszerzett gólok számát mindkét oldalon összeadva, igazából győztünk

Tavaly ősszel novemberben találkoztunk velünk – ugyanígy idegenben – az akkori döntetlen a bajnokság egyik fontos momentuma volt, tekintve, hogy a nyakunkon lihegtek és sikerült megtartanunk az első helyen az előnyünket. Most azonban erősen más a helyzet, tekintve, hogy nagyon csúnyán beragadtak a szezon elején. Egy győzelem, egy vereség mellett tele vannak döntetlenekkel, és persze a végén más lesz a helyzet, de jelenleg a kiesés ellen küzdő csapatok között gondolják jól érezni magukat. Ami a bevezető szellemében duplán veszélyes számunkra, mert nekünk meg pont ez az idei mániánk, hogy a fenenagy szívünknek köszönhetően az ott tartózkodó csapatoknak ajándékozzuk a bajnoki pontjainkat.

Vagyis marad a bevezetőben említett konklúzió: semmi esélyünk, akár ki se menjünk a pályára, úgyis csak a pofonért megyünk! Jobb is lenne inkább otthon rápihenni a következő ellenfélre, a győzelmet meg majd automatikusan jóváírják a Valenciának.

Spanyol bajnokság 8. forduló

Valencia CF – FC Barcelona

20:45, Spíler2

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása