Tot El Camp

Hektikus taktikus

2018. november 04. - johneagle001

maxresdefault_10.jpg

Gyanítom, hogy jelenleg mindenkit az izgat elsősorban, mi a fene van a védekezésünkkel, és bár most se fogunk erre egyértelmű választ kapni, kiemeltem a meccsből az öt gólt megelőző eseményeket és egy-egy képbe sűrítve megpróbáltam megmutatni, mik lehettek az okok. Hajtás után a közepébe.

1_1.jpg

A vezető gólunk gyakorlatilag klasszik elem évek óta, Alba elfut a szélen, majd a második hullámnak ad(ja a) gólpasszt. A Real után már tudjuk, hogy nem kizárólag Messi képes őt jó ütemben kiugratni, itt például Rakiticé az érdem. Az már legyen a Rayo baja, hogy hiába tudhatnák pontosan, mi lesz ebből, a képen is látható, hogy a védőjük nagyon magára hagyja Albát.

 

2_1.JPG

Az egyenlítés előtti kulcspillanat, Lenglet otthagyja az emberét. Már ez iszonyatosan veszélyes, hisz ha észreveszi a labdás ember a lehetőséget, 1-1-ben futhatna kapu(s)ra az ellen, de végül ebből lesz az, hogy a labda kimegy oldalra, majd vissza középre, de Lenglet már késve és rendezetlenül ér vissza a lövő játékosra. Bejelöltem, mert nem akarom kizárólag az ő nyakába varrni, van itt baj a középpályán is. Busquets nagyon fenn, a helyén pedig senki nincs, így gyakorlatilag tök üresen hagyjuk a pálya közepét a védelem előtt.

 

3.JPG

Itt kerülünk hátrányba és bizony megint Lengletet jelöltem be, mégpedig azért, mert egy helyben áll és testközelből nézi végig a gólt. Piqué ugyan fut az emberével, de hiába, mert végig mögötte van. A képen kitakarja a nyíl, de Lenglet itt éppen hátranéz, tehát még látta is, hogy van mögötte ellenfél játékos, aki ráadásul jelzi is, hogy hova kéri a beadást. Ha Lenglet is lekíséri az embert, mivel előtte van, talán lett volna esélye fejelni.

 

4.JPG

Egyenlítünk mégpedig Piquének köszönhetően. A képen már jelzi, hogy várja a labdát, végig az embere előtt marad, így tudja majd lefejelni azt. Dembélé már ott settenkedik, legyen a Rayo baja, hogy nem veszik észre, mennyire szabadon van és említsük meg Munirt is, akinek köszönhetően az ellenfél védő késve tud kilépni Dembélére a lövés előtt.

 

5.JPG

Itt nyerjük meg a meccset és a főszerepben ismét: Piqué! Itt már gyakorlatilag folyamatosan ott tanyázik az ellenfél tizenhatosánál és gyönyörűen látszik, hogy tartja maga mellett az emberét, miközben Suárez szabadon futhat a beívelésre. Ismét legyen a Rayo baja, hogy az a védő mit csinál ott Suárez mellett.

 

Röviden ennyi történt tegnap, azonban van bővebben is, mert azt gondolom, hogy NAGYON itt az ideje megfejteni, hogy mi a fene van velünk idegenben! A tegnapi győzelemnek köszönhetően nem is a statisztikával van a baj, mert pillanatnyilag vezetjük mind a hazai, mind az idegenbeli bajnoki táblázatot, sokkal inkább a játék képével. (Meg igazából az eredménnyel is, mert ha nincs a tegnapi fordítás a semmiből, most nem azt írhatom ide, hogy csak a játékkal van baj.) Hazai pályán 23-8 a gólkülönbségünk, idegenben pedig 7-6, és ez ugyanaz a brutális aránytalanság, amit a BL-ben is produkálunk évek óta. Ráadásul ezek a számok Messivel a pályán is érvényesek, tehát nem magyarázhatók önmagában az átmeneti hiányával.

00fc7-15412860362456-800.jpg

Valahol valami megtörik, ha nem hazai környezetben focizunk és én azt gondolom, hogy nagyon jó lenne kideríteni, mi, mert nem fogunk mindig fordítani a semmiből, hanem továbbra is idegenben fogjuk eldobálni a pontjaink javát, ha ez így marad. Illetve még azt is gondolom, hogy okkal kereshetjük a probléma forrását a fejekben, hát akkor ne tököljünk sokat, hanem keressük meg és orvosoljuk minél hamarabb! Különösen azért, mert ugyanezt meg kell oldanunk a BL-ben is. Továbbra is azt gondolom, hogy nem számíthatunk ott sem sikerre, amíg nem sikerül javítanunk az idegenbeli eredményességünkön.

Egyéni értékelő:

ter Stegen - a gólokban nem éreztem hibásnak, vert helyzetben volt, ráadásul - ha les is lett volna - most is védett egy hatalmas ziccert - 7

Alba - ezen nincs mit magyarázni, azt hiszem - 8

Lenglet - lásd fentebb - 5

Piqué - szintén lásd fentebb - 9

barcelona_0bd84d9.jpg

Sergi Roberto - nekem "elég volt" az az egy gólpassz, de ezen túl is voltak jó megindulásai, illetve a helyén éreztem védekezésben is - 7

Busquets/Arthur - azért veszem egybe őket, mert mindkettejüket joggal hozta nehéz helyzetbe a tahó módon végig alattomos eszközökkel operáló ellenfél. Egyikük stílusának sem fekszik ez, értékelem, ha ilyen nagy kihívásokkal szemben is képesek "életben maradni". Még szerencse, hogy a spori viszonylag határozottan és jól kezelte a szituációkat - 7

Rakitic - már nagyon sokszor megfogadtam előre, hogy külön figyelek rá és kiderítem, mi van akkor, ha "nem tud kitűnni a csapatból", de ezúttal sem sikerült, köszönhetően a hektikus forgatókönyvnek. Persze ettől még tudjuk, hogy abszolút kulcseleme ő napjaink Barcájának - 8

Coutinho - pillanatnyilag úgy néz ki, ő az akire a legnagyobb hatással van Messi jelenléte a pályán, mert nélküle nagyon nem megy neki. Azt mindenesetre megtudtuk, hogy egyelőre(?) nem ő lesz a csapat vezére, amikor éppen nem akad más erre a szerepre - 5

Rafinha - egyszeri meglepetésfaktor volt (ld. Inter), de emellett is érdemes értékelnünk a munkát, amit a pályán ad nekünk. Avagy érdemes a helyén kezelnünk őt és aszerint elvárásokat támasztani felé - 6

i_1.jpg

Luis Suárez - emelem kalapom, leborulok nagysága előtt, minden elismerésem és tiszteletem azért, mert végül ő lett az, aki viszi a hátán a csapatot Messi hiányában. Most már csak az kell, hogy majd Messivel a pályán is maradjon meg ugyanez a színvonal. Vagy legalábbis közel hasonló - 9

Munir - azt hiszem, mindenki tudta, hogy még annyira se számíthatunk rá, mint Pacóra korábban, eddig "nem is okozott csalódást". És szerintem nem fog a jövőben sem.

Vidal - bizony, bizony abszolút ott van benne, ami miatt szükségünk volt rá, egyre biztosabb vagyok abban, hogy a szezon során még nagyon meg fogjuk kedvelni őt. Ráadásul most már Valverde is rábízott egy komoly feladatot.

Dembélé - továbbra is hibázik, továbbra is benne van a kétarcúság, én mégis nagyon szívesen látom őt a csapatban, mert nagyon tetszik a bátorsága és az ösztönössége a pályán.

drhezqcwwagy9dp.jpg

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása