Tot El Camp

A jóravaló 1-1

2018. december 13. - Szvob.

1544569075091.jpg

ez milyen kezdő, Ernő?

______

 

A hiteles tájékozódásra adó futballszurkolók közt nagy népszerűségnek örvendő, megbízható Reuter’s Digest hírügynökség egész érdekes információhoz jutott a mérkőzés hogyanját és miértjét illetően, ami nagyban megmagyarázza az eredményt is. Botrány van kilátásban? 

Tovább:

„A birtokunkba került leiratokból és hangfelvételekből világosan látszik és hallatszik, hogy egyértelmű egyezség volt a Barcelona és a Tottenham csapatai között a mérkőzést illetően. A terv az volt, hogy a Barca engedi győzni a Tottenhamet, ezzel kiejti az Intert és továbbviszi az angolokat. Ennek fejében a T’ham nem indul be a következő átigazolási időszakban az ajaxos De Jongért, sőt segítenek lebeszélni Guardiolát a holland középpályásról, elhitetve a katalán trénerrel, hogy a kiszemelt játékos nem is holland, hanem kínai és az igazi neve Yang. Az angolok azt is vállalták, hogy ha úgy van, bevásárolnak a Barcának a Liverpooltól, hogy ne kelljen kifizetni a plusz 100millió eurós felárat. Az elnökök, menedzserek mindenben megegyeztek, a csapatok hangadóival az edzők egyeztették a tervet, de homokszem került a gépezetbe, mivel Ousmane Demebele nem ért oda idejében az Barcelona edzésére, így neki végül senki nem szólt, hogy mi a terv. A francia támadó gyors gólja egy kisebb zavart okozott a fejekben, mert hirtelen senki nem tudta, mi van, mi a teendő. Cilessen kapus azt hitte stratégiát váltott a Barca és elkezdte komolyan venni a mérkőzést, a fiatalok belelkesedtek a lehetőségtől, csak a rutinos Coutinho rugdosta kétségbeesett ábrázattal a kapufákat, hogy maradjon esélye az angoloknak. A két kispad közötti, kezdeti sértődött üzengetés a második félidő felére normalizálódott, így sikerült megegyezni (Valverde javaslatára) legalább egy egyenlítő gólban, hátha az Inter saját erejéből úgyse megy semmire. A baszk tréner taktikája bejött, az eredmény döntetlen maradt, a Tottenham továbbjutott, Pochettinonak pedig asztalfoglalása van a Machester City stadionja mellett található Little Robber étteremben szombaton estére ’Pep’ névre...”

175292926_jpg_gallery.jpg

"-Ugye? - Ugye."

/Reuter’s Digest/

 

 

Részletesen:

 6c344-15445931032161-800.jpg

 

Jasper Cillessen 8 - A nullpulzusú holland minden egyes pályáralépésekor bebizonyítja, hogy neki a kezdőben lenne a helye – ha ter Stegen nem lenne ennyire kurvajó. De mivel ennyire jó a német, így a holland az erejét kénytelen-kelletlen Son, Eriksen és Moura semlegesítésére fordította.

 

Nelson Semedo 6.5 – Semmi különlegest nem tett, de nagyon-nagyon-nagyon kellenek neki a meccsek, mert láthatóan találkozóról-találkozóra fejlődik a passzjátéka, a kémiája Dembelével és a védekezőképessége is. Mondjuk a gól az ő oldaláról jött. Nyef.

 

Clement Lenglet 7 - Az Elnök Úr távollétében a Langlé kartárs volt a helyettes, aki mérsékelt sebességét égészen faszányos helyezkedéssel igyekezett pótolni, inkább több, mint kevesebb sikerrel.

 

Thomas Vermaelen 6,5 – Simán megért volna egy hetest, de egy picit érződött rajta a hosszú sérülés, pedig a csávó olyan, hogy ha nem lenne szinte rendszeresen valami baja, abszolút világklasszis lenne és ezt egészen kevés meccsen is képes egyébiránt bizonyítani. Én kifejezetten kedvelem, mondjuk ehhez az is hozzátartozik, hogy egységsugarú szurkolótársaink rengeteget cseszegetik, én meg rutiból a cseszegetett oldalára állok.

 

Juan Miranda 6,5 – Nem tűnt úgy, mintha agyonnyomta volna a BL bemutatkozás ténye és az, hogy igen tekintélyes játékosokat kell megakadályozni a nyugodt labdázgatásban, viszont ennél többet sem láttunk. Kihagyott passzlehetőségek, elmulasztott felfutások, kicsit több tötymörgés a kelleténél. Nem nyújtott rosszat, de azt látni kell, hogy korai neki még az első csapat.

 

Ivan Rakitic 7 – a középpályás, aki Kitehetetlen Iván néven vonul majd be a csapat történetírásaiba, ismét kitett magáért. Messi és Busquets távollétében és egy egészen furi, elméletben leginkább 4:1:4:1 szerkezetben, de leginkább tök összevissza játékban tudta megteremteni a középpálya viszonylagos stabilitását, sőt, még támadásszervezésre is futotta az erejéből, kapuralövése is volt. Mi kell több?

 

Carlos Alena 7 – Ahogy figyelem, egyre többet látok ebben a fiúban, de nekem nem szabad hinni, mert én tényleg egy igazi wishful thinking csávó vagyok és csak komoly erőfeszítések árán szabadulok meg ettől a rossz tulajdonságtól, viszont mivel ez a fiú tényleg egészen faszipántos, hajlamos vagyok azt gondolni, hogy Lovasi szavaival élve: Amit most látsz, az tényleg van. Alena hosszútávra is lehet jó megoldás.

 

Arthur Melo 6.5 – Érződött rajta a sérülés, nem volt kimagaslóan proaktív, de a labdatartó képességére és már-már cilesseni higgadtságára nagyon szükségünk volt.

 1071842276_jpg_0.jpg

 

Ousmane Dembele 8 – A foci nem egy bonyolult játék: figyeled, hogyan bambul az ellen, elveszed tőle a labdát, elkezdesz vele szaladni, lefutsz/megkerülsz néhány védőt, egy Bugatti Veyront, lefektetsz aludni még egy ellenérdekű játékost, rendelsz egy halal kebabot (kicsi csipossal) és bebabszod a picsába a gólt. Ennyikeh.

Nekem Oszmán még kicsit one-man army, de tagadhatatlan, hogy Ernő pedagógiája jól működik.

 

Munir El Haddadi 6 – A hamis 4:1:4:1 formáció legnagyobb vesztese. Mégpedig azért, mert ott a nagy sűrűségben úgy el voltak foglalva a fiaink, hogy ha megkérdeztük volna random bármelyiket, tuti azt hiszik, hogy Munir már nincs is a pályán, besértődött és hazament, vagy a büfébe. Pedig ott volt, de nem sokat tudott hozzátenni és ez javarészt nem is az ő hibája.

 

Philippe Coutinho 7 – Benne maradt a lábában a győzelem és közben úgy volt szar, hogy tekert két gólt érő kapufát, egész tisztesen részt vett az összjátékben, azonban be kell látni, nincs a formája csúcsán. Viszont inkább most, mint.

 

Sergio Busquets 7 – Leváltotta a leválthatatlant, jött és stabilizált, ami egy kitűnő döntés volt Sokatfikázott Ernőtől, mert mindkét kulcsjátékosnak hagyott egy félidő pihit és hagyott egy félidő mozgást is.

 

Leo Messi 7 – Jött, átmozgatta magát, de nem váltotta meg a világot. Hozzá kell tenni, nem is nagyon volt mit és miért megváltani, mert ez az eredmény, egy számunkra tét nélküli meccsen, teljesen tökéletes lezárása egy első helyen befejezett csoportkörnek.

 

Denis Suarez – is ott volt.

 

3e661-15445936720417-800.jpg

a jövő

 

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása