Tot El Camp

Újévi malac

2019. január 08. - vigvik

Getafe-Barca 1-2

-Rohadt dög, de kurva nehezen ment vissza... Rátoltam, elengedhetitek!
-Feri, bazmeg', hívjuk a Lajost! Ez kurva nagy!
-Hívja a tököm, igyunk valamit, aztán nekifekszünk újra.
-Megint elkúrjuk, összetöri bazmeg' a Simsont is. Akkor legalább pakoljunk el.
-Feri, bazmeg, hívjuk a Lajost, nem lesz így jó, nem bírjuk négyen!
-Nem hívom Lajost! Bebaszik 7-re, aztán csak pofázik meg fogdossa a lányokat. Majd most Bandi szúr.
-Szúr a faszom! Én nem megyek a feje környékére még egyszer!
-Bazmeg', Feri, ez nem disznó, hanem egy rövid lábú bika! Kurva nagy!
-Hívjuk Lajost!
-Nem hívjuk! Majd aztán 8-kor megint támaszkodik a térdén, mint amikor a kis csírák kínálják a seggüket, azt' úgy okádik a rózsák közé. Emlékeztek, mikor megzabálta egymaga az összes töpörtyűt?
-Feri, bazmeg', ha nem hívjuk a Lajost, akár be is fejezhetjük most, mindjárt fél hat van. Le kell egyből szúrni, különben lebontja a górét, bazmeg'. Szúrd le akkor te! Tied ez a dög! De el ne kúrd!
-Jóvan', csesszétek meg a Lajosotokat, hívjuk!

Az újévi bemutatkozás tradicionálisan nyögvenyelős. Mint ahogy a tanárokról is nehéz elhinni, hogy igazából ők is emberek (az orosz-kémia szakosok azért nekem továbbra is gyanúsak!), úgy a játékosok esetén is hajlamosak vagyunk alulbecsülni az intenzív ünneplés rövidtávú hatásait. Mert hát ezek profik, és úgyse zabálnak! Dehogynem. Szerencsére az ellenfél se szent, de ők azért harapósabbnak tűntek, mint a mi kissé kényelmes fiaink.

Ernőbá' mindenesetre betartotta újévi fogadalmát, és húzott egy váratlant Busquets leültetésével. A későbbiek fényében pedig különösen meglepő lett ez a döntése, hiszen előkerült a támadásépítések során a védelembe visszahúzott védekező középpályás taktikai elem, ami Busquetsnek általában különösen jól feküdt a korábbi években. Erre valószínűleg azért volt szükség, mert a Getafe javarészt bátran fenn hagyott két csatárt, így kockázatos, és a passzjáték szempontjából is problémás lett volna a két középső védőt magára hagyni.

A Getafe egyébként nagyon jól kavargatta a kártyáit, és éles váltásokat mutatott be a védekezési felfogásában: hol viszonylag mélyen húztak két négyes láncot, hol vérben forgó szemekkel rongyoltak ránk. A támadásaikat pedig pulga jóslatának megfelelően nem bonyolították túl - de így is okoztak kalamajkát bőven... Tegyük a szívünkre a kezünket: senki nem tudja pontosan, miért vették az első góljukat, és hogy aztán hogy a túróba hagyta jóvá a döntést a VAR. Mint ahogy az sem világos, Mata miként baszarinthatta el az üres kapus helyzetet...

Szóval jó ez a három pont, nem lesz ráírva a végén, hogy akciósan vettük a karácsony utáni készletkisöprésen. Meg még a hülye rossz sorozat is megtört, hogy ezeket az év eleji meccseket rendre elbasszuk, kis is osztok egy virtuális vállveregetést Valverdének. De azért bízzunk benne, hogy ennél lesznek jobb meccseink is 2019-ben.

ter Stégen (7) - A fentebb taglaltak miatt (igazából csak a vakszerencse miatt nem kapott három gólt) nehéz megítélni, mert összesen négyszer volt tesztelve, és abból igazán csak a legkönnyebbet oldotta meg jól. Hozott egy inkább látványos, semmint különösebben nehéz védést egy szöglet utáni fejesnél, a két "majdnem gólnál" viszont nem tudott közbeavatkozni. Az egyéb tevékenységeiben magabiztos volt.

Sergi Roberto (6,5) - A kihagyás után egy elég semmilyen teljesítménnyel tért vissza. Néhány vérszegény előretörési próbálkozás mellett egy messziről nézve elfogadható védekezőjátékot hozott. Néha eldurran az agya, és képes diktálni egy-egy meccs erejéig, most szerintem gyakorlatilag nulla impaktja volt.

Piqué (6,5) - Zinyó kimaradt - szerencsére az ellenfélnél is. A labdakihozatalaink dadogtak, jellemző jelenet volt, amikor Piqué végül kivezette a saját alapvonalunkon, egy szögletért cserébe... Ahogy az egész védelem, úgy vezéreként ő sem volt meggyőző.

Lenglet (6,5) - Hozza ezt a langyoskás önmagát, amivel továbbra is csak egy harmadik számú középső védő szerepkörre pályázhat hosszú távon. Nincs olyan jelenet, amikor az ember beüvölti a monitorba a nevét, semmi extrát nem mutat. Vagyis hát a pofáraesése végül is megmentett minket egy góltól...

Jordi Alba (7) - Hörcsögködött szorgosan, a második legtöbb érintést produkálta, de az előrejátéka ezúttal nem igazán ült neki sem.

Rakitic (6,5) - Ernő, ha majd egyszer feláll a padról, meg fogja kérni a kezét. Ezt a fordított liberót is egész stabilan tudja egyébként, mint ahogy tulajdonképp mindent. Mondjuk a pragmatikus Ernő nem is venne feleségül olyat, aki egy pelenkát se tud a gyereken kicserélni.

Vidal (7) - Kicsit olyan a középpályán, mint Messi elöl: ha a pályán van, akkor a csapatrész az alapfunkcióit valamennyire be fogja tölteni. Persze ez nem jelent mást, mint hogy elpusztíthatatlanul gürizik, és betartja az edzői utasításokat.

Arthur (7,5) - Ott volt a 122 érintésből elkövetett 113 passz 96,5%-os hatékonysággal. Kis egyérintők, játékgyorsítások, stabilitás és két kulcspassz. Ezért vettük. Más kérdés, hogy nem érzi az ember, hogy olyan fene mód szervesen illeszkedne a mostani csapatjátékba a stílusa, inkább csak a döbbenetes Xavi-dezsavü miatt szeretjük szerintem.

Dembélé (7) - Az elején volt az a szólója, ami után azt hihettük, hogy tévedésből a seggébe dugta az összes karácsonyi csillagszórót, azt most itt száguldozni fog végig. Nem ez történt, de talán nem is baj. Sokat volt játékban, villantott egy kis megfontoltságot végre, nem szórta-szórakozta el a labdákat, és volt két nagyon penge kiugratása is.

Messi (8) - Miután kihagyta a nagy helyzetét mintha javítani akart volna. Előtte sem játszott rosszul, de utána kifejezetten rápörgött az eseményekre, látványosan utánament az elveszett labdának többször is. A Suáreznek adott labdája élményszámba ment, vertikálisan összesen nyolc embert játszott át vele, ha jól számoltam.

Suárez (7) - Leszúrta.

 

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása