Tot El Camp

Víziló

2019. január 30. - vigvik

Emlékszem, a hősidőkben komolyan azt gondoltam, hogy a Barcáról a legszarabb blogolni. A legtöbb meccsünk élvezetes volt, győztünk, a csapat körül rendben folytak a dolgok. Borzasztó nehéz volt állandóan - akkor még gyakorlatilag naponta - ugyanarról írni. Ilyen szempontból hálásak lehetünk Valverdének, mert szinte folyamatosan szolgáltat témát döntéseivel, és egyébként sem mondható unalmasnak a csapat élete. (Ellentétben a meccseinek zömével...)

De eddig még ilyen nem volt. Most ha kiesünk, abszolút kézzel fogható lesz az ok-okozati összefüggés egy konkrét döntése és annak negatív következménye között. Eddig maximum néhány furcsa bajnokit tudtunk felhozni, de inkább a hosszú távú munkásságával szoktuk magyarázni balsikereit - és hadd jegyezzem meg mintegy önkritikaként, hogy még mindig túlzás talán a többesszám használata itt, mert még a nyári szuperkupát is behúztuk, épp a Sevilla ellen, Dembouz gurításával, tudjátok.

Ez alkalommal azonban az odavágót nyilván valamelyest benézte. Vagy nem. Kifejtem, és ezzel meg is cáfolom magam magam: én azt mondom, hogy a múlt heti kezdővel nem volt gond. Oké, a legújabb bré-king igazolásunk beállítása minden norma szerint unortodox, de rajta kívül csupa "jó" ember kapott szerepet. És egyébként is, a kupában a Sevillától ki lehet kapni 2-0-ra, gyakorlatilag kalkulált vereség - ezt írtam közvetlen a meccs után a facebookon.

Azóta valamelyest tisztult a véleményem: ez igazából nem kalkulált vereség volt, hanem törvényszerű. Az pedig már nem annyira hangzik jól. Ezekkel az emberekkel, akikkel kiálltunk, a csapatnak ütőképesnek kellett volna maradnia. De nem volt az, mert rengeteg játekos az ősz folyamán alig kapott perceket, így nincs formában. És ezt jól tudtuk előre, hogy így lesz.

Mindazonáltal mintha Ernő feleszmélt volna egy kicsit. Persze most is feltolja az alapcsapatot, ha csak kicsit is úgy érzni, de én annak is örülök, hogy láthatóan érzékelte a problémát. Továbbra is tartom, hogy az őszt elkúrta, de talán még nem ocsúdott későn, és kifuthat még ebből egy kellemes tavasz is.

A továbbjutásunkra azért már sokat nem tennék. Sőt, őszintén megmondom, nem is tudom, mennyire akarom ezt a továbbjutást... Értem azokat is, akik szerint nem méltó, ha feladjuk a patinás nemzeti kupát, és ezzel mintegy saját korábbi sikereinket degradáljuk. Másrészt azokat is megértem, akik BL-re áhítoztnak, és emiatt bármit feláldoznának. A közös optimum az lenne, ha a második sorral, azokat játékban tartva is behúznánk a kupát - de erre már nincs reális esély.

Az a fő baj, hogy lényegében nem kaphatunk gólt, ha akarunk valamit, szóval valószínűleg jön Raki meg Busi Messivel és Suárezzel. Talán az egyetlen kérdőjel az Coutinho szerepe, aki elég siralmas heteket tudhat maga mögött, de nehéz elképzelni, hogy Malcomban jobban bízna Ernő, más valódi opció meg nincs. A legjobb az lenne, ha egy Coutinho parádéval fordítanánk, vagy ha megnyerném a lottó ötöst - nem tudom melyik a sanszosabb.  Persze mindig ott van az MF, a Messi Faktor...

Barcelona - Sevilla, Király Kupa visszavágó, 21:30, TV: pornhub

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása