Tot El Camp

8-5=3

2019. február 10. - Szvob.

 b-95.jpg

...ahol a 8 a jelenleg elérhető legnagyobb különbség a tabellán az első és a második között, az 5 a jelenlegi különbség, a 3 pedig a helyes megoldás, vagyis az elhozandó pontok száma.

Na jó, lőtt gólok számának sem rossz, de ez azért egyértelműen nem következik a fenti egyenletből. (Vigvik! Légyszi ellenőrizd már, kérlek, hogy jól számoltam-e!  Köszi.)

Tovább!

 

A tegnap 55. életévét betöltött Ernő bá’ korábbi együtteséhez látogatni közhely-szerűen nem veszélytelen vállalkozás, különösen úgy, hogy jelenleg a jelenleg 26 pontos baszk élcsapat nincs kimondottan rossz formában. Mondom ezt annak ellenére, hogy a cikk írásakor az épp’ tizenharmadik helyen tanyázó alakulat a tavalyi szezon óta mélyrepülést produkál, lévén a legutóbbi 16. hely meglehetős csalódás a korábbi évek szezonvégi pozícióihoz képest. Viszont látni kell azt is, hogy az elmúlt hat bajnokiból a megnyert három, az elvesztett egy és a két döntetlen korántsem olyan rossz, pláne, hogy az egy vereséget a drága Szocik otthonában szenvedte el a Zsákos Bilbao. (Hogy kétszer is elsüssük ugyanazt a szar viccet.) Ami még figyelemre méltó, hogy a csapat az idei kiírásban már három pirosat is begyűjtött, ami jól jelzi az attitűdöt és az eltökéltséget (üt, vág, zsilettet rág).

 

img.jpg

Megmutatja a Bilbao jelenlegi arcát az is, hogy mindössze 23 gólt szereztek az idényben (tőlük kevesebbet csak az Alaves), viszont abból tizenhármon az Inaki Williams and Iker Muniain terrorpáros osztozik, azaz igencsak nem kell ahhoz egy Pintér Attilába olytott Benczés Miklósnak lenni, hogy lássuk: a két fickó megállítása félpályánál döntő jelentőségű lehet.  

 athleticbilbao-sevilla-inakiwilliams.jpg

 

A Bilbao Inigo Lekue, Mikel Rico és Aritz Aduriz szolgálataira nem számíthat, vagyis Garitano kénytelen lesz változtatni a legutóbbi mérkőzés vesztes csapatán, aminek okán Benat és R. Garcia is a pályán kezdheti a meccset, míg Susaeta inkább csak a frissítéskor lép majd gyepre.

 

 2421703-50332830-2560-1440.jpg

 

Mi tizenöt győzelemmel, két vereséggel, öt döntetlennel és hatvan góllal állunk jelenleg, ami nem rossz, de korántsem kiemelkedő teljesítmény. Hogy a teljesítmény egy szándékos energiatakarékosságból fakad, vagy mindössze ennyi van a csapatban, arról azért vérmérséklet szerint megoszlanak a vélemények. Én hajlamos vagyok az elsőre tenni a garast, különösképp azért, mert amikor tényleg fontos a társaság képes egészen kiváló produkciókra is, ha úgy tetszik a döntő pillanatokban működik a gépezet, még ha nem is a legszemkápráztatóbb játékkal (bár már arra is volt példa.)

A Madrid elleni döntetlent most hagyjuk, más kiírás, különben is John kolléga már megénekelte, az viszont fontos, hogy igazán kemény hetek várnak ránk, kupavisszavágóval, BL mérkőzéssel és a soros soron következő bajnokikkal. Nagy gálát nem várok, csak egy épphogy győzelmet, pont annyit, amennyi feltétlenül szükséges.

 4f66caf300000578-0-image-a-36_1535233520882.jpg

 

Umtiti továbbra sincs játékra kész állapotban, Rafinha egy jó ideig még nem is lesz, Alba eltiltását tölti, Arthur sérült és azt gondolom, hogy Ernő apánk Messivel is takarékoskodni fog. Így én Leonyid elvtársat nem várom a kezdőbe, viszont Dembelét már igen és akár Malcomot is. Még érdekesebb viszont a balszél, ahol Zsoltinak nincs igazán helyettese és ugyan megfordult a fejemben, hogy Semedo átkerül balbunkóba, de ezt már le sem mertem írni, inkább Mirandára tippelek.

Összességében egy kemény, de győzelemmel kecsegtető meccset várok - találkozunk 20:45-kor!

 ---

Bilbao (4-2-3-1): Herrerin; Capa, Alvarez, Inigo, Yuri; R Garcia, Bernat, D Garcia; Cordoba, Williams, Muniain

Forma (bajnokik): DWWDWL

Forma (minden kiírás): LWWDWL

Barcelona (4-3-3): Ter Stegen; Roberto, Piqué, Lenglet, Miranda; Aleñá, Busquets, Vidal; Malcom, Suárez, Dembélé

Forma (bajnokik): WWWWWD

Forma (minden kiírás): WLWWDD

 

Vezeti: Del Cerro Grande

Spíler 2, 20:45

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása