Tot El Camp

Vissza a földre

2019. március 09. - johneagle001

drg9ntzw4aattaq_1.png

A cím duplán indokolt, hisz ha valaki nem is látta a hét eseményeit a BL-ben, a Real elleni dupla minden valószínűség szerint élénken él még emlékeinkben. És ha az eufória le is csendesedett, érdemes regisztrálni magunkban, hogy az élet megy tovább, újabb bajnoki forduló vár ránk

De előbb egy kis kitérő. Merthogy igencsak frankóra sikeredett ez a hét BL-ben. Mindkét nap kaptunk egy-egy párharcot, amely fordulatos, meghökkentő végeredményt hozott, az egyiknél ráadásul az un,- és a szimpátiánk is meglehetősen egy irányba mutat. A másiknál már egyénre szabottabb a helyzet, de azért nagy bizonyossággal állíthatom, hogy a PSG (vezetősége) nem kimondottan a Barça szurkolóinak kedvence.

Ha pedig valaki le is maradt ezekről élőben, még mindig ott vannak a múlt hét eseményei, amelyről előzetesen is tudtuk, hogy a szezon kulcspillanatai között fogjuk emlegetni őket, utólag pedig azt is, hogy fantasztikusan sikerült mindkét fellépésünk a Bernabéuban. Most azonban hazatérünk és vissza is a földre. Ha úgy tetszik, jönnek a „dolgos hétköznapok”.

600x600_resultat_game_pass-rayo_1.jpg

Nincs ezen mit ragozni, le kell győznünk a Rayót. Azért is, mert egyértelműen a verhető kategóriába esnek, de azért is, mert a kezdő kapott egy hét pihenőt és ez még akkor is igaz, ha okkal számíthatunk némi rotációra a Lyon elleni visszavágóra való tekintettel.

A Rayo annyira nem ellenfél évek óta, hogy konkrétan klubrekordot hozna a mai győzelem. Még soha nem fordult elő, hogy egy csapatot tizenhárom egymást követő alkalommal vertünk volna a spanyol bajnokságban, ma viszont eljöhet ez a pillanat. Is.

Még akkor is, ha – talán emlékszünk rá, - az őszi egymás elleni iszonyatosan neccesre sikeredett azzal, hogy a Rayo még a 87. percben is vezetett, majd jött Dembélé és Suárez, akik végül megfordították az állást. Ugyanakkor két ok miatt nem gondolom reális kiindulási alapnak az őszit. Egyrészt Messi sérülése idején volt, másrészt pedig jól emlékszünk arra, milyen döcögősen kezdtük a szezont. Én azt gondolom, az a forma a múlté, a Real elleni kettős győzelem után pedig pláne „fel vagyunk erősödve” testben, lélekben egyaránt. És ha már múlt.

ec42ec1f-6df5-4ca7-b7cd-b3e1be1439ae.jpg

Ezt megelőzően nagyon régen találkoztunk a Rayóval, két évet ugyanis a másodosztályban töltöttek, mielőtt újra az elsőben láthatjuk őket. A nagyon régen pedig szó szerint is értendő, az akkori egymás elleniken ugyanis olyan nevek is szereztek tőlünk a gólokat, mint Neymar, vagy Turan. De például felfedezhetünk olyan neveket a kezdőben, vagy a padon, mint Mascherano, Dani Alves, Mathieu, Adriano, a másik Vidal, Bartra, de még Douglas mester is ott van a listán. Ami pedig külön pikantériája ennek a múltidézésnek, hogy egy ter Stegen nevű fickó volt a cserekapusunk Bravo mögött. Gondoltam rá, hogy utánanézek, mi lett vele azóta, de szorít a határidő, majd legközelebb.

Spanyol bajnokság 27. forduló

FC Barcelona – Rayo Vallecano

Tv: 18:30, Spíler2

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása