Tot El Camp

Let's get the party started!

2011. augusztus 22. - ladlac

Minden évben a klubalapító Joan Gamper tiszteletére rendezett kupával rajtol el hivatalosan is az új szezon. Az egész napos fiesztán különböző programok várják a pártoló tagokat és szurkolói klubokat a stadionban és környékén, az egész pedig egy gálameccsel zárul, amelyen idén Maradona ex-klubja, a Napoli lesz az ellenfél.

 

A két szuperkupa mérkőzés között mintha kevesebb figyelmet kapna az idei Gamper-kupa. Real Madrid, piros lap, Mourinho, blabla, pénteken pedig a Pep-Team megszerezheti tizenkettedik trófeáját. Szerencsére csak a spanyol sajtó ennyire közömbös, a klub idén is kitesz magáért, már ami a programokat illeti. A fiatalabbakat csocsó és kispályás foci is várja, de az idősebbek számára is lesznek különféle foglalkozások. A fő attrakció pedig az a kiállított tizenhat kupa lesz, amit a klub különféle szakosztályai nyertek a 2010-11-es szezonban (illetve a szerdán megszerzett szuperkupa is ide kerül majd). Továbbá szokás szerint közvetlenül az összecsapás előtt bemutatják a közönségnek a megújult keretet.



A spanyol labdarúgók sztrájkja nem is jöhetett volna jobbkor a csapatnak. Az amerikai túra (és a nagy meleg) miatt nem volt éppen optimális a csapat felkészülése, plusz az előrébb hozott szezonkezdet miatt az attrakció most megelőzte volna a főpróbát (arról nem is beszélve, hogy a sűrű menetrend miatt vasárnap este még a nyáron megcombosodott Málaga ellen lett volna tétmeccs, másnap pedig fáradt sztároknak vagy fitt ifiknek szurkolhatott volna a Camp Nou közönsége). Így viszont a csapat és a szurkolók is jól járnak, kellően fel lehet készülni a mai és a pénteki mérkőzésre is, és a legjobbak léphetnek pályára mindkét meccsen.

Az este áldozati báránya másik főszereplője a Napoli lesz, de valljuk be, a vendégcsapatok többnyire csak asszisztálnak a Barca győzelmeihez. Az utóbbi évek mondjuk pont nem a nagyarányú győzelmekről szóltak, de a Milan és a Manchester City is gyakorlatilag egyetlen helyzetből lőtt gólt, az angolok ráadásul a két évvel fiatalabb Thiago – Jonathan dos Santos középpályás duóval lettek lefocizva.

A Napolival először és utóljára 1978-ban, Cruyff búcsúmeccsén találkozott a csapat, akkor 1-1 lett a találkozó vége. Könnyen elképzelhető egyébként, hogy még az idén duplájára nő az egymás ellen lejátszott meccsek száma, ugyanis a nápolyiak harmadik vagy negyedik kalaposak lesznek a BL-csoportkör sorsoláskor, így akár az ősszel kétszer is össze lehet majd futni Mazzarriékkal. Ebből a szemszögből akár még egy jó meccs is kisülhet, a Barca természetesen odateszi magát hazai pályán, a barátságos találkozók közül egyébként is ez a legrangosabb. A BL-újonc Napolinak pedig mi lehetne jobb erőfelmérő, mint a legutóbbi győztessel és legnagyobb favorittal játszani kilencvenezer drukker előtt. A taktika iránt fogékonyabbaknak is tartogathat meglepetéseket ez a mérkőzés, a tavalyi Calcio posztok alatt ugyanis többször is ment az elmélkedés, hogy mire lesz elég Európában a háromvédős szisztéma.

Mazzarri feltehetőleg a legerősebb, De Sanctis; Campagnaro, Cannavaro, Ruiz; Džemaili, Inler; Maggio, Hamšík, Dossena; Lavezzi, Cavani kezdőt küldi majd a pályára. Guardiola csak a sérült Afellayjal és a felépülőben lévő Puyollal nem számolhat, Maxwell már a csapattal eddz, Alexis Sánchez pedig már részben elkezdte a teljes intenzitású tréningeket. Más kérdés, hogy a felesleges sérüléseket biztosan nem kockáztatják meg, így legfeljebb a brazil bekk kaphat öt-tíz percet.

TV: 20.30, itthon csak streamen követhető.

 

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása