Tot El Camp

A győzelem titka

Videós elemzés a Betis kiütéséről

2018. január 24. - Szvob.

 

b521b-1516608897-800.jpg

Elnézést a késésért, de nagyon nagy fába vágtuk a fejszét, ugyanis igyekeztük megfejteni Valverde titkát. Jelentem sikerült! Az utolsó centiméterig kielemeztük a Mester módszerét, megfejtettük a második félidő titkát és mindezt ma egy videós elemzésben be is mutatjuk itt. 

Hajtás után:

Példának a vasárnap Betis elleni mérkőzést választottam, mert az láttat minden apróságot: pontosan megmutatja a két félidő közötti tatktikai és attitűdbeli különbségeket, rámutat az apróságokra, egyben világossá teszi, hogy mi miért is történik Valverde rendszerében.

Nézzétek és okuljatok! Hanggal:

 

 

 

Marc-Andre ter Stegen – 7

Ter Stegen teljesítménye értékelhetetlen volt, ha jobban belegondolunk, mármint a szó jó értelmében, minthogy nem igen van mit értékelni. Bár voltak a Betisnek próbálkozásai, de sem komoly veszély, sem komoly tennivaló nem akadt igazából, két föléperdítést, egy mellélövést és két erőtlen kísérletet.

 

Jordi Alba – 7

Klasszikus Jordi teljesítmény, leszámítva azt, hogy nem volt meg benne igazán az előrefelé irányuló erőszakosság, úgy tűnik, a Betis igazából nem motiválta.

 3bed7-1516608695-800.jpg

- Bazmeg, ennek nélkülem is megy.

/Jordi Alba/

 

Thomas Vermaelen – 6

Csórikám csak lesérült, pedig már úgy tűnt, hogy a sérülékeny időszaka a múlt ködébe vész, amiből felsejlik újr a rettenthetetlen Verminátor csillogó sziluettje. Hát egyelőre még nem. Ugyan a jelentések szerint, nem lesz több, csak két hét, de a jel nem jó, semmiképpen.

 

Gerard Pique – 7

Sergio Lenon és a régi csapattárs Tello ugyan egy darabig mindent igyekeztek megtenni Geri ellen és a gólért, de a helyzet körülbelül ugyanaz volt, mint ter Stegen esetében: tudott volna többet tenni, csak nem volt miért.

 

Nelson Semedo – 7

Ez volt Semedo napja. Valverde kabalafigurája, Sergi egy sorral feljebb tette a dolgát, így megnyilt a tér és lehetőség Semedonak, hogy végre egy teljes meccsen mutathassa meg, miért is eszi a gránátvöröskék kenyeret. Még mindig vannak hibái, még mindig néz el dolgokat, de amíg ezeket 0.7 sec-en belül javítja is, nincsen nagy gond. Ezen a szinten legalábbis. (Az 56. Percben volt egy jelenet, amikor az őt otthagyó Tellot két méteren belül megelőzte és leütközte egyszerre. Pontosan így kell ezt.)

 

Sergio Busquets – 7

Messi első gólját megelőző jelenet egy kiváló példája annak, hogy Sergio miért az aki, miért ennyire értékes, miért ennyire látványtalan mégis. Nézzük mi történik: kapusindítást követően asszem Ruiz egy félméterrel hosszabban veszi át a labdát, mint kellene, Busquets lecsap, mindenféle erőszakot nélkülözve megszerzi a labdát, felnéz, kiosztja az assistot, Messi beveri.  Mindez annyira gyorsan és csöndben történik, ráadásul a pályának egy igazán csekély figyelemmel övezett részén hogy szinte fel sem tűnik, hogy abban az 1,2 másodpercben dőlt el a gól.

 

Ivan Rakitic – 8

Amikor valami plusz kellett, az H.P. Baxxter-frizurás Rakéta egyel feljebb lépett és meg is lett az eredménye. Tudtommal a szerződésében vasárnap este lépett életbe a H.P. klauzula, ami nem házipálinkát jelent, de még csak nem is a frizurainspirációja okán az ami, hanem a havonta felhasználandó hidrogén-peroxid mennyiséget szabályozza. Vasárnap óta a keret felülről nyitott.

 02f50-1516608753-800.jpg

Andre Gomes – 7

Gomes újabb lehetőséget kapott, hogy bizonyítsa, mit keres Barcelonában. Ha jóindulatúak vagyunk, élt vele, ha nem vagyunk jóindulatúak, a kérdés továbbra is a levegőben maradt. Mivel mi (na jó, én) jóindulatúak vagyunk, ezért azt mondom, egészen labdarúgóra hasonlított a tevékenysége, különösképp a védekező munkája volt erős(ebb. Az eddiginél).

 

Sergi Roberto – 8

Valverde <3 Sergi Roberto, és mindez teljesen érthető. Amit Sergi hozzátesz a pálya jobb oldalán, az a stabilitás, intelligencia és szorgalom, az nagyon kell. Ha esetleg többször is előállhatna az a helyzet, hogy Semedo és Sergi együtt vannak a pálya jobb oldalán, az egyrészt igazán érdekes játékot mutathatna, másrészt pedig megírná szegény Vidal menlevelét.

 

Lionel Messi – 9

Az első félidei, kedvetlen nyűg-nyág Messit a másodikra felváltotta a nemtomki - talán csak Pataky Attila a megmondhatója. Két gól egy assist, valamint a szűnni nem akaró életveszély, amit jelentett a tizenhatos előtt a Betis játékosok rémálmaiban jön majd elő. Kivéve Guadradó esetében, aki egy kisebb tapssal és egy gyerekszelfivel vigasztalódhatott. Ha valaki nem látta volna a jelenetet, bár kitette Bendak, de nem lehet megunni:

 

Luis Suarez – 9

Két gól, két assist kimondva is sok, pláne ha úgy mondjuk, hogy ötből négy gólban benne volt. Nem tudni mi történt, új burgerdealere van, fogyott, többet edz, vagy csak Valverde rakta helyre, vagy nem nyomasztotta agyon, de Lalyos erősebb, mint valaha. Bár igazából sosem tudtam, hogy valaha mennyire erős, csak hivatkozok rá.

  

Samuel Umtiti – 7

Nagyon jó, hogy visszatért és amilyen formában visszatért, mintha mi se történt volna.

 

Paulinho – 6,5

Nem volt kimagasló, de arra kifejezetten jó volt, hogy adott még némi fizikai erőt a középpályának.

 

Gerard Deulofeu – hagyjuk.

 

Ernő - döbbenet.

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása