Tot El Camp

Viszlát, és kösz a halakat!

2018. március 11. - Bendak

dx_drr7w0aikcr.jpg

Málaga CF - FC Barcelona 0:2

Mindenki hisz valamiben. Mindegy minek nevezed: sors, Isten, szerencse, karma… a lényeg, hogy hiszel valamiféle “felsőbb erőben” amely (számodra) igazságot szolgáltat. Valahogy így:

“…a barcelonai söpredék nem ízlelheti meg a bajnoki cím ízét!…” (2017 május 18.)

- Sheikh Abdullah Al Thani -

“…Kiestek a herébe... “ (2018 március 10.)

- Bendak -

Nem szeretnék kicsinyesnek, vagy gyűlölködőnek hangzani, azt meg végkép nem szeretném, ha az emberek azt hinnék, hogy örülök egy ilyen történelemmel rendelkező klub bukásának... A játékosok és a szurkolók biztosan nem ezt érdemlik, de ha valaki kihívja maga ellen a sorsot, majd önfejű és arrogáns viselkedésével és húzásaival egy egész város szeretett klubját teszi tönkre, az ne csodálkozzon, ha a fenn említett “felsőbb erő” olyan módon rúgja tökön, amitől a golyói a második ligáig meg sem állnak.

A mérkőzésről sokat elmondani nem lehet, hisz nagyjából a harmincadik percre eldőlt, a csapat pedig 1-2 kivételtől eltekintve a szerdai meccset szem előtt tartva tartalék üzemmódban lötyögte végig a hátralévő egy órát. Szinte tökéletes forgatókönyv két ilyen fontos mérkőzés között.

Ter Stegen – néhány távoli lövés, illetve az ellenfél által elbalfaszkodott zicceren túl nem sok dolga akadt. Újabb kapott gól nélküli meccs, újabb három pont. (7)

labdavot.png

Jordi Alba – rendesen megállt bennem az ütő, amikor Samuel Garcia elborult aggyal rácsúszott az Achillesére. Az egyetlen szerencséje (és nekünk is), hogy nem ragadt le a lába a belépő során, ugyanis ez esetben tartok tőle véget ért volna a szezonja… meg valamilyen szinten a miénk is. A gólpassza meg egyszerűen mesterien kivitelezett szexuális előjátékként is használható vizuális elemként hatott. (7)

Umtiti, Piqué – Egy-egy aprócska kivételtől eltekintve nem igazán tette próbára a Malaga a védelmünket, így gyakorlatilag sikerült lehozniuk a meccset egy “biztonsági minimummal”. Sőt, az emberelőny és a jó középpályás szűrés miatt mindketten megengedhették maguknak, hogy néha-néha felkóboroljanak az ellenfél kapujáig. Samu azért kap egy fél ponttal többet, mert egyszer még Piquét is sikerült lefejelnie. (7 – 7,5)

Sergi Roberto – a kétgólos előny és a kiállítás után ő is 50%-ra tekerte magát, ezért is lehet, hogy En-Nesyri fejesénél Ivánnal együtt sikerült elbambulva nézniük, ahogyan a marokkói zöldfülű elcseszi a hazaiak legnagyobb ziccerét. A hírek szerint a “sérülése” nem komoly, szerdán ott lesz a jobb oldalon. (6,5)

sr_raki.png

Busquets – “Isten vagy te a rovarok között” (7)

Rakitic – az “új” szerepkörében többnyire biztosítania kell Busi mellett, vagy mögött, így kevesebbszer is jut el a kapuig. Tegnap aztán az emberelőny miatt ez többször is előfordulhatott, így jöttek is a löketek, ill. aktívabb szerep a támadásépítések, letámadások során. Nem erőltette meg magát, mivel nem is volt rá szükség. (7)

Paulinho – Amíg a csapat maximumon pörgött, addig Palika is kivette a részét a küzdelmekből, védelem megbontásából, majd szépen lassan beleszürkült a mezőnybe. (6,5)

Coutinho – talán az egyetlen, aki végig maximum lángon pörgött, de ha a cimborák lazábbra veszik, nehezebben boldogul ő is. Messi hiányában sikerült átvennie a karmester szerepét, rengeteget mozgott horizontálisan, és a szélekről befelé is. A gólja káprázatosan szépre sikeredett, megint. Jó lenne valahogyan becsempészni a szerdai BL keretbe mondjuk Mina neve alatt. Csak meg tudná jegyezni a születési dátumát, meg az anyja nevét.. (7,5)

coutinho_gol.png

Ha Coutinho nem veri be, Lalyos mosolya biztosan nem lett volna őszinte..

Dembéle – nem igazán értem a felé irányuló kritikát. A csávó megjött, lesérült, majd Ernőbá szépen lassan elkezdte őt beépíteni. Teljesen nyilvánvaló, hogy brutálisan tehetséges. Technikailag rendkívül ügyes, gyors, olyan könnyedén cselez és bolondítja meg a védőket már most is, hogy öröm nézni.. mi lesz, ha megtanulja a csapatmozgásokat és a passzjátékunkat is. Azzal meg ne gyertek, hogy “de ez csak a Malaga volt”. Jah, a nála egy polccal feljebb pakolt és istenített Mbappé is minden meccsen a Real Madridot szopatja…. ja nem. Ez a csávó ösztönös zseni, és teljesen igazat adok Ernőbának; türelem és bizalom mellett bombasztikus játékossá válhat.  Egyébként meg úgy fut, mint SpongyaBob. (7,5)

Suarez – a gólja mesés volt és rendkívül fontos, a sárgájával meg várhatott volna még legalább az Athletic Bilbao elleni meccsig. (7,5)

Gomes – 

- Valverde (röhögve): Berakom jobb bekkbe..

- Aspiazu (vigyorogva): Nem mered!!!

- Valverde (röhögve): André fiam, gyere csak ide.. 

Digne, Vidal – erre jók, erre vannak

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása