Tot El Camp

“Jönnek a digók!”

2018. október 24. - Bendak

dqqqosyx0aedh0a.jpg – mondta volt unottan egy mindenhez (is) értő haverom a bárnak támaszkodva a sarki kocsmában egyik este, amikor megjelentek a turisták. Természetesen egyetlen olasz nem volt közöttük, vagy ha volt is, tán csak egy maroknyi... pont, mint az Interben.  Szóval jah, jönnek a digók!

De kezdjük az elején a dolgokat: Messi nincs, és nem is lesz még egy darabig, de – ahogyan a tegnapi podcastben is csacsogtunk erről, - talán egy kis önállóság, extra teher jót is fog tenni a csapatnak. Volt már erre példa, akkor jól jöttünk ki belőle.

Leo távollétében az idei szezonban eddig egyszer kellett helytállnunk, igaz ott be is sült egy kicsit a kapanyél... ugyanakkor van mire építeni. Láttuk mi az, ami nem működött, ki az, akire támaszkodhatunk, s ki az, akitől többet várhatunk. Azt talán mondanunk sem kell, hogy Valverde minden bizonnyal újra Coutinho kezébe adja majd a karmesteri pálcát, és szabadabb szerepkörrel bízza meg a kis varázslót a két támadó és a középpályás sor között. Elöl Lalyos helye fix, már csak azért is mert a Skriniar – Miranda duóból simán kinézem, hogy hétköznaponként ilyen harminc kilós marokkói gyerekeket reggeliznek... lekvárral és tejjel. Lalyos mellette Dembélé sebessége, kiszámíthatatlansága dobhat sokat a támadójátékunkon, de azért ne lepődjünk meg, ha Ernő meglepetésünkre Malcomtól várja majd el ugyanezt, aki bónuszként – tekintettel az olaszok játékstílusára – fizikailag erősebbnek is tűnik, mint Oszmán.

dembele-malcom-barca_1jyizr6oq9m571xnhpye0j2fv1.jpg

A Busquets és Arthur mellé Vidal érkezhet amolyan most, vagy soha alapon. A tarajos egészen kiválóan ismeri az olasz ligát, ezáltal az Intert is, akiknek ráadásul már négy alkalommal is betalált még a Juve játékosaként, és én nagyon kiváncsi lennék Rafinha játékára is.. de a pocastban már ezt is hallhattátok.

A hátsó sorról túl sok újat nem lehet és nem is tudunk mondani. Van négy épkézláb emberünk négy posztra, plusz Sergi Roberto.. akárhova. Osszátok be.

Mire figyeljünk az Internél:

1, Spaletti nagyszerűen alakít ki a szélsőknek területet, s ívelgeti be onna hol a rövidre, hol az hosszúra, hol a második hullámban érkezőknek a labdát.

2, Perisic úgy tűnik kidőlt, de gyors játékosokból még így is akad az Inter keretében. Itt van például az ex-Barcás Keita, aki a távozása után a Lazióban szerzett magának hírnevet, majd egy év monacói kitérő után vissztért a Serie A-ba. De említhetnénk Candrevát is, akit azon túl, hogy egy arrogáns pöcs, ha jó napja van, úgy tálalja a labdákat a támadók elé, ahogyan öreganyád szokta a vasárnapi ebédet...

3, Icardi. Azon túl, hogy szintén egy volt La Masia tanoncról van szó, (aki élete legjobb döntését hozta, amikor eligazolt a Barcától) tulajdonképpen a „tökéletes olasz támadót” testesíti meg. Minimális erőkifejtés, tol egy „dummy-t”, gól.

Messi távollétében egyrészt érthető az aggodalom, de ez az FC Barcelona nélküle is egy borzasztóan erős csapat, ezért a ma estében merem állítani ugyanúgy benne van egy többgólos győzelem is, mint egy kínkeserves döntetlen. A vereség nem opció. Oké?

Várható kezdők:

Barcelona: Ter Stegen; S. Roberto, Piqué, Lenglet, Alba; Rakitic*, Busquets, Arthur; Dembélé, Suárez, Coutinho

(*Tudom, hogy Vidalt várjuk mindannyian, de ismerjük Ernőt: otthon, Messi nélkül, BL-ben... CSAKATUTI!)

Inter: Handanovič; Vrsaljko, De Vrij, Škriniar, Asamoah; Vecino, Brozović; Candreva, Valero, Keita; Icardi

Kezdés: 21:00

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása